Manifest pentru o campanie electorală sănătoasă

100 de organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni au semnat „Manifestul pentru o campanie electorală sănătoasă”, document realizat de Grupuri „ONG-uri pentru cetățean”, care va fi transmis președinților partidelor politice.

Anul 2024 va fi unul „super-electoral”, cu patru runde de alegeri (europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale) și patru campanii electorale care se vor succeda într-un ritm suficient de rapid încât să ne lase impresia unei campanii electorale continue. Noi, membrii coaliției „ONG-uri pentru cetățean”, alături de organizațiile și persoanele semnatare, solicităm competitorilor politici și instituțiilor publice responsabile cu organizarea alegerilor să acționeze cu responsabilitate, decență, moderație și bun simț pentru o campanie electorală sănătoasă.

Amintim partidelor politice că democrația în România este amenințată de un nivel scăzut de încredere socială și de un grad ridicat de polarizare. În acest context, așteptăm ca toate părțile implicate să își îndeplinească misiunea cu responsabilitate și în interes public. Riscul unei mobilizări scăzute a alegătorilor la urne și a unor rezultate slab reprezentative poate fi contracarat prin consolidarea încrederii în principiile și instituțiile democrației reprezentative, în transparența și integritatea proceselor electorale și în autoritățile însărcinate cu garantarea echilibrului pe durata întregului an electoral.

Citește textul integral al „Manifestului pentru o campanie electorală sănătoasă” aici

Semnează „Manifestului pentru o campanie electorală sănătoasă” printr-un e-mail transmis la oana@cere.ong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *