Răspunsul DSP Brăila nu oferă nicio garanție că în viitor legea 544 va fi respectată

După ce mai multe organizații neguvernamantale, printre care și membrii ai Coaliției ONG-uri pentru Cetățean, au înaintat o scrisoare deschisă către DSP Brăila, în care ceream respectarea normelor de aplicare a Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, răspunsul primit a arătat din nou cât de mic este interesul autorității de a fi transparente către public.

În loc să recunoască greșelile făcute și să ofere garanții că în viitor vor respecta legea, cei de la DSP Brăila și-au exprimat supărarea că am decis să facem abuzul lor public, prin scrisoarea deschisă, care a fost trimisă atât Direcției de Sănătate Publică Brăila, cât și mass-mediei.

Aceștia aduc din nou în discuție lipsa dovezii personalității juridice, fapt ce indică că abordarea lor a rămas aceeași și că probabil nici nu se va schimba.

Cea mai șocantă parte a răspunsului primit este cea în care aduc acuzația că deși scrisoarea are ca semnatari mai multe asociații, în aceasta nu se regăsesc semnăturile reprezentanțiilor asociaților menționante, lucru care nu certfică că acestea au cunoștință de prezentul demers.

Găsim îngrijorătoare reacția celor de la DSP Brăila, care nu dau nicio indicație că vor înceta în viitor să folosească diverse tertipuri birocratice ca să îngreunze accesul la informații de interes public. Vrem din nou să subliniem că dreptul la informare este un drept constituțional și că Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public pune în practică acest drept.

Textul integral al răspunsului celor de la DSP Brăila îl găsiți aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *