Raport: Implicarea civică a tinerilor văzută prin ochii lor

Sursa: mediawise.ro

Acest raport face parte din proiectul “Schimba lumea cu un MEME! Educație media pentru cetățenie activă” derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch și Consiliul Național al Elevilor. Scopul general al proiectului este consolidarea gândirii critice a tinerilor și creșterea implicării lor civice, iar pentru realizarea acestui lucru proiectul își propune un demers educativ dublu, pe de o parte educare a tinerilor prin participarea lor la cursul “Educație Media pentru Cetățenie Activă” – curs elaborat în cadrul proiectului – și, pe de altă parte, de oferire de mentorat și susținere a implicării lor în activități civice online (e.g. de apărare a drepturilor tinerilor sau a altor grupuri sociale dezavantajate, implicare în activități de advocacy pentru politici educaționale).

Pentru a îndeplini obiectivele mai sus menționate , și în acord cu principiul educației bazate pe evidențe, proiectul de față și-a propus ca, într-o primă fază, să ofere o înțelegere în profunzime a implicării sau a lipsei de implicare civică a tinerilor. Mai exact, cercetarea și-a propus să investigheze / identifice:

  1. Înțelesurile și semnificațiile pe care tinerii le conferă diferitelor practici de implicare civică;
  2. Care sunt motivațiile care îi fac să se implice sau, dimpotrivă să nu se implice în cauze social-civice;
  3. Care sunt instrumentele și platformele digitale pe care tinerii le folosesc în aceste demersuri și de ce le-au ales pe acelea, în defavoarea altora;
  4. Care sunt provocările pe care tinerii le întâlnesc în acest demers.

Găsiți raportul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *