Raport: “România 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendințe, provocări”

FDSC – Fundația pentru dezvoltarea societății civile a lansat astăzi Raportul “România 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendințe, provocări”, pe care vă invităm să-l citiți integral AICI

Câteva dintre concluziile raportului arată că încrederea manifestată de populația generală față de ONG-uri se menține constantă și este moderată, în jur de 50%, dar superioară față de alte forme de asociere (sindicate, partide). Totodată, tinerii (18 – 29 de ani) au mai multă încredere în activitatea ONG-urilor (73%) decât persoanele de peste 60 de ani (36%).

Din totalul ONG-urilor, ONG-urile din domeniul civic reprezintă aproape o treime (aproximativ 37 mii). Aproximativ 64-69% din ONG-urile civice nu au angajați. Aceste ONG-uri, fie au o activitate redusă, fie activitățile sunt realizate strict de către voluntari.

Nivelul de încredere în ONG-uri crește în măsura în care reușesc să convingă că au contribuit la limitarea unor abuzuri ale politicienilor.

Referitor la percepțiile generale privind misiunea sectorului non-guvernamental, participanții la studiu consideră că ONG-urile ar trebui să verifice ce fac guvernanții, să organizeze oamenii pentru a aface lucruri împreună, să contribuie la elaborarea legilor și a altor acte normative și să-i ajute pe cei aflați în nevoie.

Un rol determinant în formarea unei atitudini favorabile sau nefavorabile față de sectorul neguvernamental îl joacă acceptarea sau respingerea unor teme sau stereotipuri legate de aceste organizații (pag. 72/73)

Citiți integral Raportul: “România 2024. Sectorul neguvernamental. Profil, tendințe, provocări” AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *